Nyt en sykkeltur i Norges fargerike landskap

Norge er kjent for vakker natur og fargerikt landskap. Fjorder, fjell, innsjøer og tykk skog er bare noe av det naturen i Norge kan by på. Det er nå sommer i landet og tiden er inne for å tre på seg sykkelshorts og hjelm å virkelig nyte naturens beste fra sykkelsetet.

Nasjonale sykkelruter

Visste du at Norge er et land med nasjonale sykkelruter? Det finnes lange, skikkelige lange ruter egnet for de mer erfarne men også korte turer som kan passe alle. Det er alltid viktig å planlegge ruten før man legger avgårde, spesielt på lengre turer. Man kan søke råd langs veiene, da de fleste plasser har turistkontorer og venter på å hjelpe nettopp deg som er på tur. Følgende ruter er del av nasjonale sykkelruter:

Disse turene er av den lengre sorten, korteste rute er 294 kilometer. Dette er for erfarne syklister, så legg ikke ut på tur uten å gjøre grundig forarbeid. De fleste rutene er lagt for minst mulig forstyrrelser av annen trafikk, men man skal alltid være forberedt likevel.

Familieferie på sykkel

Dersom du har familie selv, vet du at barn liker å sykle, så hvorfor ikke planlegge sykkelferie? Det finnes ruter som er familievennlig som også viser norges vakreste landskap. Fem ruter som passer ypperlig for familieferie, anbefalt av en tur-sykkel entusiast, Øyvind Wold:

Dette er korte lett til middels krevende turer, men alltid ta tiden til hjelp. Husk å legge inn pauser, kanskje for mat, toalett og overnatting. Ta med deg et telt som enkelt kan settes opp ved kveldstid. Spis litt turmat kanskje fra primusen og klikk deg inn på et nettcasino for å holde pulsen stødig etter sykkelturen. Nyt turen, ta en lang pause for å oppleve litt underholdning her. Etter en lengre hvile tur kan man legge avgårde igjen for å oppleve Norges natur, stoppe i bygder eller byer for å se noe man ikke vanligvis ser hjemme. Dette kan være en fin opplevelse for hele familien, og god trening for enhver. Er du fortsatt i tvil om sykkelferie kan være noe for deg? Les mer om sykkelferie, nasjonale ruter og tips å triks her.